Каква е разликата между скъпия и евтиния сайт?

  • Post category:Web

Ако имате нужда от сайт за своя бизнес и вече събирате оферти от различни дигитални агенции, вероятно се чудите защо някои от тях предлагат да Ви направят сайт за няколко хиляди, а други за няколкостотин лева. Дали ако платите повече ще получите по – добър краен продукт?

Проблем на евтините сайтове

Ако сте собственик на малък бизнес, може би идеята за евтин уебсайт Ви звучи примамливо. Много от хората с бизнес не приемат сайта на компаниятa си за един от основните маркетингови инструменти, а трябва. Именно сайтът може да Ви доведе повече нови клиенти. Той трябва да бъде направен така че да е лесно откриваем в интернет. 

В повечето случаи, когато Ви предложат изработка на сайт за 200 – 500 лева, няма да получите добър сайт и само ще изгубите тези пари, както и времето си. Най – често срещаните проблеми с този тип сайтове, освен визията са: 

  •  Използват евтин хостинг, който може да застраши сигурността на сайта Ви, както и често да се стрива и клиентите Ви да нямат достъп до него
  • Не Ви предлагат поддръжка като допълнителна услуга след създаването на сайта
  • Дори Вие не можете да откриете сайта си в интернет
  • В процеса на работа могат да се появят допълнителни такси, които не са Ви споменали в началото
  • Нямате възможност да го променяте и разраствате във времето

Както може би многократно сте се убеждавали евтините решения не винаги са най – добрите, нито най – работещите.

Проблем на скъпите сайтове

Може би си мислите, че ако платите хиляди левове за уебсайт, ще получите най – добрия възможен сайт за своя бизнес. Това, обаче, не винаги е така. Много от агенциите предлагат да Ви създадат сайт на платформа, разработена от тях, с която могат да работят само те и всеки път когато искате да промените нещо по сайта си, трябва да се обърнете към тях и да заплатите допълнително за всяка направена промяна. Дори да са използвани най-разпространените технологии и програмни езици – PHP, MySQL, HTML, Javascript – почти всички разработчици си имат собствен маниер на писане на код, който не винаги е ясен за други техни колеги.

Много е важно екипът, който ще разработи Вашия custom сайт да е компетентен и опитен, за да не отнесете негативите. Ако един индивидуално разработен сайт не е програмиран добре, може да зарежда бавно, да се чупи и да не се индексира добре от Google.

Имайте предвид и че срокът за изпълнение при този тип сайтове обикновено е дълъг. Разбира се, това зависи от конкретния сайт, както и от заетостта и продуктивността на екипа, който го разработва. 

Скъп или евтин сайт да избера?

Нито един от двата варианта. Нашият съвет е, когато вече сте събрали оферти от няколко агенции, да отхвърлите най – скъпата и най – евтината и да разгледате останалите. 

Сайтовете на достъпни цени са подходящи за малки и средни бизнеси. Освен че са на разумна цена, те Ви предлагат и красив дизайн, функционалност и свободата да добавяте нови страници, функционалности и да разраствате сайта си непрекъснато. 

Ние от AdverThink се стараем да разработваме функционални и красиви сайтове като използваме доказали се системи за управление на съдържанието като WordPress. Добрият сайт Ви дава възможност да привличате нови клиенти, да ги задържите на сайта си, да ги предразположите да се свържат с Вас или да закупят продукт. Нашите клиенти получават сайт, който е отличен канал за предлагане на стоки и услуги, привличане на нови клиенти и задържане на настоящи. Винаги предлагаме и поддръжка като допълнителна услуга по желание на клиента. 

Ако все още нямате сайт, не пропускайте възможността да поискате оферта. Ние ще се погрижим да получите сайта, от който се нуждае Вашият бизнес!