Защо сайтът ми има нужда от SEO оптимизация

  • Post category:SEO

Първите търсачки се появяват още в началото на 90 години, а най – известната сред тях – Google, e създадена през 1996 година. Тогава започват да се появяват и първите бизнес сайтове, от които може да се печелят пари. За целта обаче повече хора трябва да знаят за тях и да ги откриват в търсачките. Собствениците им започват да мислят как да позиционират сайта си по – добре в търсачките и прилагат различни техники, за да го постигнат. Така се ражда и SEO оптимизацията.

В днешно време все повече бизнеси са онлайн, а броят на сайтовете в интернет се е увеличил многократно. Конкуренцията е огромна и всеки се стреми сайтът му да излиза възможно най – напред в резултатите, когато хората търсят в Google услугата или продукта, който предлага. SEO оптимизацията ни помага да направим бизнеса си по – видим в интернет и хората да ни откриват по – бързо и лесно, когато търсят в търсачки като Google, продукти и услуги като нашите

Как ми помага SEO?

SEO оптимизацията прави сайта ни по – полезен както за хората, така и за самите търсачки. Вярно е, че търсачките не могат да взаимодействат със страницата, така както би го направил човек, но те стават все по – добри в това да разбират съдържанието на сайтовете. Тяхната основна цел е да предоставят възможно най – добрия резултат за дадено търсене.

Например ако търсите в Google “адвокат Варна“ – като резултати на първа страница ще Ви излязат най – добре оптимизираните сайтове за тези ключови думи. Ако търсите “адвокат Варна наказателно право”, в резултатите ще видите страници, които са оптимизирани за тези ключови думи, със съдържание, което би Ви било полезно. SEO помага на търсачките да разберат съдържанието на сайта Ви по – добре и да решат дали да го покажат на страницата с резултатите за определени търсения.

Колкото по – напред се класира в Google сайтът Ви по дадени ключови думи, толкова по – голям трафик ще имате. Ако приемем, че за “адвокат Варна“ на месец в Google има 10 000 търсения и на сайта, който се класира на първо място кликват 22% от тези хора, то този сайт ще има 2 200 посещения само от тази ключова дума. По големият трафик, увеличава и шансовете повече хора да използват услугите на тази кантора. SEO Ви помага да увеличите клиентите и печалбата си!

Ако вече се убедихте в силата и значението на SEO за бизнеса Ви, се свържете с нас и ние ще Ви помогнем да подобрите позиционирането на сайта си Google и да реализирате по – големи печалби.