Нуждая ли се от Mаркетингова Aгенция?

Нуждая ли се от маркетингова агенция или мога да се справя сам?

Това несъмнено е един от въпросите, които вълнуват голяма част от собствениците на фирми. Нека видим кои са предимствата на маркетинговите агенции.

Искате да се фокусирате върху своя бизнес?

Ако усещате, че нямате време да планирате маркетинговите си кампании, реклами в социалните мрежи, да оптимизирате сайта, да правите реклама в Google Ads или социалните медии, можете да наемете човек, който да изпълнява тези функции. 

Ако имате голяма компания си струва да наемете екип, който да се занимава с всички маркетингови дейности на компанията

Ако бизнесът Ви е малък и не разполагате с екип, отговарящ за маркетинга, маркетинговите агенции могат да постигнат отлични резултати и да Ви спестят излишни разходи. 

Нуждаете ли се от опитен специалист?

Как да направя реклама в Google Ads?

Как да направя реклама във Facebook?

Facebook или Google Ads да избера?

Как да оптимизирам сайта си, за да излиза по – напред в Google?

Ако не знаете отговорите на тези въпроси, може би е добре да се обърнете към маркетингова агенция.

Трябва Ви странично мнение?

Вярно е, че никой не познава  бизнеса Ви така както Вие и че сте най – добре запознат със спецификите в своя бранш като всеки добър професионалист в дадена област. Въпреки това понякога допускаме грешки или вземаме неправилни решения точно поради “професионално изкривяване”. Външна за компанията Ви маркетингова агенция би могла да предложи  странично мнение, по – близко до това на клиента. Например може да използвате думи и изрази, специфични за бранша, които аудиторията Ви не познава. Това ще окаже влияние на начина, по които възприемат марката или да полияе негативно на броя на продажбите. 

   Както виждате, да управлявате маркетинговата дейност на компанията си сам е изключително добро решение за компании, които имат необходимите ресурси, за да наемат екип от специалисти и разполагат с достатъчно време за да контролират изпълнението на маркетнговата стратегия. 

В случай че фирмата не разполага с необходимите време и ресурси, инвестицията не винаги е оправдана. В такъв случай Ви съветваме да не се опитвате да правите всичко сам или да оставите всички маркетингови дейности в ръцете на един човек от екипа си, а да се доверите на маркетингова агенция. Ние от AdverThink сме винаги насреща, ако Ви трябва помощ!