Защо да изберем WordPress за създаване на сайт

  • Post category:Web

Ако все още не сте се спрели на платформа, на която да изградите сайта си може би е време да се запознаете по – подробно с възможностите, които WordPress предлага. 

В статията ще разгледаме някои от основните причини, поради които си струва да използвате WordPress както и видовете уебсайтове, които могат да се създадат на тази платформа.

Има хора, които все още възприемат WordPress само като платформа за създаване на блогове, тъй като в началото това е била основната и функция, но през годините тя се превърна в една от най – успешните и използвани в световен мащаб системи за управление на съдържанието (CMS). Една от причините платформата да добие такава широка популярност е че е лесна за управление и е подходяща за изграждане на почти всякакъв вид сайтове. 

Да, точно така! WordPress е напълно безплатна платформа, можете да си я инсталирате и да я използвате според нуждите си. Вярно е, че повечето безплатни теми дават сравнително ограничени възможности за дизайн и функционалности, но благодарение на множеството разширения можете да постигнете почти всичко, от което се нуждаете.  

За да създадете WordPress сайт ще имате нужда от домейн и хостинг. Домейнът е адресът на сайта Ви в интернет. В нашия случай това е adverthink.com. 

Хостингът е мястото, където се съхраняват файловете на сайта Ви. 

Платформата е подходяща както за начинаещи, така и за по – опитни специалисти и разработчици. От административния панел на платформата можете лесно да контролирате всичко по дизайна, да създавате нови страници, да инсталирате разширения, теми и т.н. WordPress ще Ви позволи сами да добавяте ново съдържание и лесно да правите промени по сайта си без да зависите от програмисти.

3. Можете да създавате най - разнообразни дизайни

Благодарение на многообразието от безплатни и платени теми, шаблони и разширения можете да постигнете най – подходящия дизайн за своя сайт и той да изпълнява почти всички функции, за които се сетите. 

4. Позволява SEO Оптимизация

Колкото и добър да е дизайнът на сайта Ви, ако хората не могат да го открият в Google и нямате посетители, то той е напълно безполезен. WordPress позволява да инсталирате и разширения за допълнителна оптимизация като Yoast SEO, с чиято помощ да подобрите представянето на сайта си в търсачки като Google. Сред най – важните фактори, влияещи на класирането на сайта Ви са доброто съдържание, добре подбрани ключови думи за всяка страница, добра архитектура, бързина на зареждане, уникални мета тагове за всяка страница и други.

WordPress не случайно е една от най – използваните системи за управление на съдържанието, тъй като разработчиците му полагат много усилия, за да защитят системата и да я направят на практика непробиваема. Тя е една от най – сигурните платформи. Има и допълнителни плъгини, които могат да се инсталират, за да подобрят сигурността да Вашия сайт. 

WordPress Ви дава възможност да създавате всякакъв вид уебсайтове: от сайт визитка до онлайн магазин. 

Ето няколко примера:

Блог – Както вече споменахме в началото WordPress се е използвал предимно за създаване на блогове. Ако искате да създадете личен сайт или блог, където да споделяте съвети, идеи и други това е точната платформа за Вас. 

Корпоративен сайт – Отлична платформа за създаване на професионално изглеждащ уебсайт за Вашия бизнес. Преди да започнете да работите по сайта е добре да сте наясно с целите, които искате да постигнете, услугите и продуктите, които искате да представите, за да създадете добър дизайн, който да отговаря на нуждите на Вашите потенциални клиенти. 

Онлайн магазин – Благодарение на разширения като WooCommerce, WordPress се превръща в отлична платформа за създаване на онлайн магазини. Сред важните функции за всеки онлайн магазин са възможността за добавяне на продукти в количката, филтър за продукти, показване на подобни продукти, сигурен и безопасен начин на плащане. 

Портфолио – Отлична възможност да представите работата си, своите умения и компетенции чрез такъв тип уебсайт. Едно добро портфолио трябва да представя по най – добрия начин кои сте Вие и какво правите. 

Многоезичен уебсайт – Ако искате да разширите бизнеса си и да представите услугите и продуктите си в няколко различни държави, сайтът Ви трябва да е преведен на съответния за тази държава език. 

Надяваме се, че с тази статия сме успели да Ви дадем малко повече информация относно WordPress и неговите предимства. Ако искате да създадете сайт за своя бизнес на WordPress и имате нужда от помощ, можете да ни изпратите запитване за оферта ТУК